Kačacina je pre nás už tradičným jesenným jedlom. Vedeli ste ale, že kačacina bola jedným z pôvodných druhov mäsa, ktoré konzumovali v Peru už pred príchodom Európanov? Preto je dodnes neodmysliteľnou súčasťou peruánskej kuchyne. V Peru sa od nepamäti konzumovala najmä rybacina, či už pochádzajúca z oceánu, z riek a potokov alebo priamo z Amazonky. Pôvodní obyvatelia tejto oblasti sa ešte živili najmä mäsom z morských prasiatok, alpák a kačacím mäsom. Divé druhy kačíc sú rozšírené takmer po celom svete, v Amerike to je takzvaná kačka pižmová, po španielsky pato criollo. Pato criollo Podľa archeologických nálezov sa predpokladá, že kačky...
V Amerike sa odnepamäti využívalo spoločné pestovanie rôznych poľnohospodárskych plodín, najmä však plodín nazývaných tri sestry: kukurice, fazule a tekvice. Tieto plodiny sa podobným systémom dodnes pestujú aj v Peru a prispievajú tak k zachovaniu biodiverzity krajiny.
Peruánske jedlá občas klamú vzhľadom alebo názvom. Najviac dokážu zmiasť peruánske názvy jedál, a rozhodne zaskočia aj zdatného španielčinára. Ktoré...
Každá gastronómia sa vyznačuje špecifickou kombináciou surovín, ktoré sa dochucujú nejakými typickými koreninami. Kari si každý jednoznačne spojí s Indiou,...